NIS-2 tulee voimaan – oletko valmis?

Suomen Internet-yhdistyksen/Internet Society Finland Chapterin jäsenillassa 22.10. on kaksi erittäin ajankohtaista teemaa: tulevaisuushuippukokouksessa hyväksytty Global Digital Compact (GDC), joka päivittää 20 vuoden takaisia YK:n linjauksia, ja juuri voimaan tullut Euroopan kyberturvadirektiivi NIS-2. Kielet ovat suomi ja englanti.

 

  • Global Digital Compactista ja sitä täydentävästä, valmisteilla olevasta vuosien 2003 ja 2005 tietoyhteiskuntahuippukokouksen seurantadokumentista (WSIS+20) keskustelevat ICANN:n Vice-President for Government and IGO Engagement Elena Plexida, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri ja Electronic Frontier Finlandin toiminnanjohtaja Tapani Tarvainen.
  • NIS-2 (Direktiivi toimenpiteistä yhteisen korkeatasoisen kyberturvallisuuden varmistamiseksi koko unionissa) tulee voimaan 17. lokakuuta, ja Se tuo mukanaan merkittäviä tietoturvaan liittyviä uusia vaatimuksia yhteiskunnan kannalta tärkeille yrityksille ja tiukentaa niiden johdon vastuuta. Jäsenillassa sitä selittävät Traficomin juristi Roosa Junttonen, DNA:n Business Manager Juho Saarinen ja ICANN:n Senior Manager, Government and IGO Engagement Dimitris Zacharias
Tilaisuus on tiistaina 22. lokakuuta alkaen klo 17 Kamppi Meeting Parkissa, Salomonkatu 5. Tarjolla on kevyt iltapala.

 

Ilmoittautumiset sähköpostitse yrjo_lansipuro@hotmail.com mahdollisimman pian.