Kybersuurlähettiläs Jarmo Sareva SIY:n vieraana

Kybersuurlähettiläs Jarmo Sareva oli 6. lokakuuta vieraana Suomen Internet-yhdistyksen jäsenillassa, johon osallistui paikan päällä ja etänä puolen toistakymmentä SIY:n ja muiden TIVIA:n yhdistysten jäsentä. Vilkas keskustelu liikkui internetin, kansainvälisen politiikan ja maailmantalouden rajapinnoilla ja kaikilla tasoilla YK:n kyberkomiteoista EU:n uusiin sääntelyaloitteisiin ja Suomen mahdollisuuksiin ja uhkiin.

Jarmo Sareva on yksi ulkoministeriön kansainvälisen kaupan osaston temaattisista suurlähettiläistä. Hän hoiti aikaisemmin innovaatioasioita ja siíirtyi nykyiseen tehtäväänsä – englanniksi Ambassador for Cyber Affairs – runsas kuukausi sitten.Sitä ennen hän toimi pitkään YK:n tehtävissä, mm. sen aseriisunnan tutkimusinstituutin (UNIDIR) johtajana