Finnish Internet Forum 29.9.

Finnish Internet Forum kokoontuu keskustelemaan verkon ajankohtaisista asioista kasvokkain Eduskunnan lisärakennuksen auditoriossa taas kolmen vuoden koronatauon jälkeen. Foorumin teemat ovat sananvapauden tulevaisuus internetin jättiyritysten ja valtioiden lisääntyvän kiinnostuksen puristuksessa, EU:n uudet ja tulevat sääntelytoimet sekä alueellisten ja kansallisten internet-foorumien rooli Global Digital Compactin valmistelussa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu sen verkkosivuilla https://internetforum.fi/ Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujan tulee varautua todistamaan sisääntulon yhteydessä henkilöllisyytensä.

Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä alla olevan upotuksen kautta tai osoitteesta https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/seminaarit/fif2022. Verkkolähetyksen seuraaminen ei edellytä rekisteröitymistä tai ilmoittautumista.

Ohjelma

10.00   Tapahtuman avaus LiV pj. Suna Kymäläinen

10.10   Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan tervehdys

10.25   MEP Miapetra Kumpula-Natrin puheenvuoro

10.40   Ovatko alustatalouden jättiyritykset parasta mitä sananvapaudelle on tapahtunut sitten Gutenbergin vai Orwellin kuvittelemaakin pahempi uhka sille? Uhkaako valtioiden pyrkimys internetin keskustelun valvontaan tuhota sananvapauden vai pelastaako se meidät kaikelta pahuudelta – miten EU:n kaavailema ”chatcontrol” vaikuttaisi?

12.00   Lounas

13.00   Internet on uudistuvan EU-sääntelyn keskiössä, mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa Suomelle? Tämän osion aikana keskustellaan datasääntelyn avaamista mahdollisuuksista, joita Sitra kartoitti kesäkuussa julkaistussa tutkimuksessaan, ja toivottavista seuraavista askelmerkeistä niin yksilön, yrittäjän kuin julkisen sektorin näkökulmista.

15.00   Towards Global Digital Compact: Internet Governance fora at all levels – global, regional, national – have a key role in the preparations for the Global Digital Compact (GDC), proposed by the U.N. Secretary General to be adopted at the Summit on the Future of the U.N. General Assembly 2023.   Sandra Hoferichter, Secretary-General of European Dialogue on internet Governance (EuroDIG), the pan-European Internet forum and Anja Gengo, the Focal Point for national and regional initiatives at the Secretariat of the global Internet Governance Forum, will lead the discussion.

16.30   Tilaisuus päättyy/End